Herstellen doe je samen!

Zuyderwende biedt speciale bijeenkomsten voor naasten van verslaafden.

Informatieve avond voor naasten die hulp zoeken

Deze informatieavonden zijn voor ouders, partners, broers, zussen, vrienden en collega’s van mensen met een verslaving die nog niet in behandeling zijn. Naasten krijgen informatie over wat verslaving is en hoe ze iemand kunnen stimuleren om hulp te zoeken.

Daarnaast wordt er toelichting gegeven over de verschillende behandelmogelijkheden bij Zuyderwende en hoe wij te werk gaan voordat de behandeling van start kan gaan.

Informatieve avond voor naasten van mensen die behandeling volgen

Deze informatieavonden zijn voor ouders, partners, broers, zussen, vrienden en collega’s van mensen die al in behandeling zijn bij Zuyderwende. Naasten krijgen informatie over wat verslaving is en hoe je ermee kunt leren leven. Daarnaast wordt er psycho-educatie gegeven over afhankelijkheidsproblematiek en codependancy en desnoods over psychische stoornissen (bijvoorbeeld ADHD, persoonlijkheidsproblematiek, depressie of angstproblematiek), die daarmee samen gaan.

De informatie die gegeven wordt bij de familiebijeenkomsten passen wij aan op de behoefte en vragen van de familieleden en leefsituatie van de cliënt.

Omgaan met verslaving van mijn naaste

Gevoelens van onbegrip, bezorgdheid, schaamte, verdriet en boosheid zorgen ervoor dat de verslaving van een naaste invloed heeft op jouw leven.

Ook al schaam je je misschien voor de verslaving van je naaste, het (nog verder) beschermen kan de verslaving juist in stand houden.

Je wilt helpen maar dat lukt niet. Je voelt je machteloos. Je weet niet precies hoe je je naaste kunt ondersteunen. En als je dat wel weet, dan accepteert een verslaafde dat vaak niet.’ Het belangrijkste is: leef je eigen leven. Leg de focus op jezelf en blijf grenzen stellen.

Je kunt bijvoorbeeld aangeven: “Ik hou van jou, maar ik accepteer je gedrag niet!”

“Ik help je graag door samen met je naar de huisarts te gaan en samen op zoek te gaan naar de juiste verslavingszorginstelling!”

“Alleen als je nuchter bent, kun je thuis komen!”

Wil je nog meer te weten komen over hoe je het beste kunt omgaan met de verslaving van je naaste? Wij zijn er om jou te ondersteunen en om informatie te geven door middel van onze familiebijeenkomsten.

Meer informatie

Voor meer informatie over de familiebijeenkomsten en informatieavonden, bel 045-7820555 of mail naar info@zuyderwende.nl.

Vragen?

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@zuyderwende.nl of bel: 045-7820555

 

Waarom Zuyderwende?

  • Deskundig team met ruime ervaring in GGZ;
  • Korte wachttijden;
  • Persoonlijke aanpak
  • Geborgen sfeer;
  • Zorg op maat;
  • Evidence based behandelingen
  • Multidisciplinaire behandeling;
  • Volledig vergoed (buiten eigen risico en verblijf);
  • Kwaliteitsstatuut