Roel Hoekstra

Woonbegeleider in opleiding

Roel is verslaafde in herstel en sinds kort werkzaam als persoonlijk begeleider (in opleiding) bij Zuyderwende.

Het leek allemaal onschuldig toen Roel zo’n 20 jaar geleden voor het eerst een jointje rookte. Als tiener zocht hij altijd spanningen en uitdaging op. Toen werd hij in zijn hoofd rustiger door het roken van wiet.

“Dat gevoel… het leek alsof dát hetgeen was dat ik nodig had in mijn leven.”

Roel vertelt dat hij nooit echt een doel in zijn leven had. Hij werkte altijd wel hard en probeerde contact met familie en vrienden te onderhouden. Hoewel hij uit een normaal gezin kwam, werd hij toen hij opgroeide gedurende de jaren in gebruik steeds ongelukkiger. Hij verloor met de jaren veel banen en sociale contacten waardoor het voelde alsof hij faalde. Om het gevoel van eenzaamheid, falen en ongelukkig zijn te onderdrukken, rookte hij dagelijks jointjes en greep hij ook regelmatig naar harddrugs. In een mum van tijd werd cocaïne zijn drug of choice en ging hij zelfs de criminaliteit in om meer spanningen in het leven op te zoeken.

Zelf heeft hij regelmatig gepoogd om te stoppen met gebruik maar steeds zonder succes. Zijn drugsgebruik kreeg al gauw steeds meer invloed op zijn (sociale) leven.

Roel vertelt: “Ik was 34 en had gewoon geen doel in het leven. Ik duwde de mensen om mij heen steeds verder weg en was mijzelf helemaal kwijtgeraakt.  Ik wist niet meer hoe ik mijzelf weer terug kon vinden.”

Toen hij dit uitsprak naar zijn ouders, zijn ze samen naar de huisarts gegaan die hem heeft doorverwezen naar Zuyderwende. Als een van de eerste cliënten van Zuyderwende meldde Roel zich aan voor het intensieve behandeltraject.

Door zijn behandeling weet Roel hoe hij met negatieve emoties en stress kan omgaan. Hij staat weer positief in het leven en heeft zijn motivatie en drive in het leven weer teruggevonden. Herstel en clean blijven staat nu op 1! Roel hanteert nu een andere levensstijl, met o.a. het bezoeken van meetings. Ook heeft hij weer beter contact met familie en vrienden. Van zijn oude leven en ‘vrienden’ heeft hij afscheid genomen.

“Ik zou graag een positieve bijdrage willen leveren tijdens jouw behandeling bij Zuyderwende en proberen hulp en steun te bieden waar mogelijk. Natuurlijk heb je net zoals mij veel problemen die aangepakt moeten worden, maar herstel kan juist ook mooi zijn! Ik zal jouw luisterend oor zijn wanneer je dat nodig hebt, zoals ik die bij Zuyderwende kreeg en nodig had tijdens mijn eigen behandeling.”

Vragen?

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@zuyderwende.nl of bel: 045-7820555

 

Waarom Zuyderwende?

  • Deskundig team met ruime ervaring in GGZ;
  • Korte wachttijden;
  • Persoonlijke aanpak
  • Geborgen sfeer;
  • Zorg op maat;
  • Evidence based behandelingen
  • Multidisciplinaire behandeling;
  • Volledig vergoed (buiten eigen risico en verblijf);
  • Kwaliteitsstatuut