Speed- of amfetaminegebruik

Speed, of amfetamine of pep, is een zogenaamde designerdrug, gemaakt in een laboratorium. Speed pept op, geeft meer uithoudingsvermogen en vermindert gevoelens van honger en pijn.
Speed wordt vooral gebruikt in het uitgaansleven en is een synthetische drug. Ook XTC-pillen bevatten steeds vaker speed. Het is zeer verslavend en brengt erg veel gezondheidsrisico’s met zich mee.

Amfetaminen geven in eerste instantie een energiek gevoel, maar putten je uiteindelijk uit. Je vermoeidheid wordt onderdrukt, waardoor je over je grens gaat. Dit kan op lange termijn leiden tot depressies. Je raakt het contact met je lijf en je gevoel kwijt, waardoor je persoonlijkheid eventueel sterk verandert. Vaak val je ook in eerste instantie veel af, wat je weerstand vermindert. Bij snuiven kan je neusslijmvlies ontstoken raken. Ook je gedrag verandert. Je bent bijvoorbeeld snel geprikkeld of zelfs agressief.

Je kunt er onder andere spierspasmes van krijgen, psychoses, black-outs, geheugenverlies, hartfalen, ademhalingsproblemen, paranoïde gevoelens en je kunt zelfs in coma raken of overlijden.

We spreken over verslaving wanneer het wíllen gebruiken van speed of amfetamine is veranderd in het móeten gebruiken, ongeacht de gevolgen.

Ben je verslaafd aan speed of amfetamine, dan kan Zuyderwende je helpen.

Vragen?

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@zuyderwende.nl of bel: 045-7820555

 

Waarom Zuyderwende?

  • Deskundig team met ruime ervaring in GGZ;
  • Korte wachttijden;
  • Persoonlijke aanpak
  • Geborgen sfeer;
  • Zorg op maat;
  • Evidence based behandelingen
  • Multidisciplinaire behandeling;
  • Volledig vergoed (buiten eigen risico en verblijf);
  • Kwaliteitsstatuut

“Eerst voelde ik me juist fantastisch. Ik kon de hele wereld aan. Dat dacht ik tenminste. Maar nu ben ik gesloopt. Ik wil stoppen, maar het lukt me niet.”

Ben ik verslaafd aan amfetamine/speed?

Verslaving heeft een aantal kernmerken en symptomen. Misschien herken je er een paar, die van toepassing zijn op jouw verslaving aan speed of amfetamine.

Over het algemeen merken gebruikers dat ze steeds meer van het middel nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken. En het gebruiken en het daarvan bijkomen, kosten veel tijd en energie. Waarschijnlijk lijden school, werk, hobby’s en sociale bezigheden onder je gebruik. Je hebt daarom vast weleens bedacht om ermee te stoppen en toen bleek dat heel moeilijk te zijn. Ga jij door met gebruiken, ondanks dat het voor problemen zorgt? Ook als je spijt hebt en je rot voelt na gebruik? Misschien heb je spijt van dingen die je hebt gedaan toen je gebruikt had.

Behandeling

Zuyderwende biedt behandelingen op maat aan, gericht op individuele doelen en behoeftes. Tijdens een gesprek met een psycholoog en psychiater wordt gekeken welke behandeling het beste bij jou past. Meld je aan voor een intakegesprek, dan bekijken we samen hoe jij het beste geholpen kan worden.