
Meld je aan voor een intakegesprek
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Wil je weten welke behandeling het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek. Hiervoor heb je een geldige verwijsbrief van de huisarts nodig.
Afkicken of detoxen van het verslavende middel of stoppen met het bepaalde gedrag is vaak moeilijk zonder hulp. Zuyderwende helpt jou graag op weg naar langdurig herstel. Samen leggen we de basis om je leven een nieuwe richting te geven. En dat begint met een intakegesprek.
Hoe start je bij Zuyderwende?
Tijdens het intakegesprek worden jouw klachten en hulpvraag in kaart gebracht. Dat doet een psycholoog die gespecialiseerd is in het behandelen van verslavingsproblematiek. Het gesprek duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.
Vervolgens vindt een adviesgesprek met onze psychiater plaats. Dat duurt ongeveer een half uur. Naar aanleiding van dit gesprek wordt de verdere behandeling bepaald. Het advies van de psychiater is leidend. Soms is een verslavingsproblematiek te complex om te worden behandeld in een ambulante setting, zoals Zuyderwende die biedt. Maar in veruit de meeste gevallen kun je bij ons aan de slag.
Wanneer je inderdaad gaat starten binnen één van onze ambulante behandeltrajecten, wordt er samen met je persoonlijke begeleider/psycholoog een behandelplan opgesteld.
We hebben 2 soorten behandelingen, beide op de locatie Willemstraat 119 in Heerlen.
Eerst clean en sober
We bieden behandeling voor verschillende gedragsverslavingen en middelenverslaving, mits je lichamelijk clean en sober bent.
Hulp bij ontgiften (detoxen) is mogelijk. Een lichte detox voor bijvoorbeeld cocaïne, alcohol of cannabis kun je vanuit thuis of via je huisarts doen. Als een klinische detox nodig is, kunnen wij je prima adviseren waar je het beste en snelste terechtkunt.
Aanmelden
Zet die eerste stap naar een gezonder leven, met minder problemen en plan een intakegesprek in.
Waarom Zuyderwende?
- Deskundig team met ruime ervaring in GGZ;
- Korte wachttijden;
- Persoonlijke aanpak
- Geborgen sfeer;
- Zorg op maat;
- Evidence based behandelingen
- Multidisciplinaire behandeling;
- Volledig vergoed (buiten eigen risico en verblijf);
- Kwaliteitsstatuut