Thom van Dort
Social Worker
Thom is als Social Worker werkzaam bij Zuyderwende en weet als geen ander hoe het is om de weg naar herstel te bewandelen.
Toen hij 8 jaar jong was, heeft hij een traumatische ervaring gehad waardoor hij vaak vast zat in zijn eigen gedachten en kreeg hij maar weinig mee van de realiteit. “Waarom is mij dit overkomen?”
Thom: “Ik heb nooit geleerd hoe ik mijn emoties moest uiten of hoe ik ermee moest omgaan. Ik stapelde alle emotionele lading op en was een echte binnenvetter.
En zoals iedere tiener in aanraking komt met drank, merkte Thom na het drinken van alcohol dat hij minder moeite had met de emoties en gedachten die hij had. Hij kwam in een patroon terecht waardoor het moeilijk was om te stoppen met drinken.
Thuis heeft hij het er wel eens over gehad, dat het niet goed met hem ging en dat hij het niet in de hand kon houden wanneer hij dronk. Maar een verslaving kon het volgens hen niet zijn, omdat het beeld van een typische alcoholist iemand is die dag-in dag-uit dronk. Dat deed hij niet. Zo kon hij ook wel een periode zonder drank.
Toen hij besloot naar de huisarts te gaan om het probleem voor te leggen, vertelde zijn huisarts dat hij ook een vorm van verslaving ontwikkeld had. Hij kreeg een verwijzing naar een kliniek waar hij in behandeling ging.
Thom vertelt: “Ik had eigenlijk wel gedacht dat ik nog wel eens kon drinken en dat ze mij zouden leren hoe ik gematigd kon drinken, maar zo werkt het niet. In de kliniek leerde ze mij pas echt wat verslaving is.”
Sinds 1 december 2018 is Thom clean en nuchter!
Hij vertelt: “Door de hulp die ik zelf heb mogen ervaren ben ik een dankbaar persoon. Daarom wil ik andere mensen ook deze hulp bieden wat ik heb gehad. Mijn belangrijkste les: Blijf niet hangen in de gedachtes die je hebt maar leer jezelf kwetsbaar op te stellen naar anderen en vraag voor hulp. Door mezelf kwetsbaar op te stellen heb ik geleerd een gezonde emotionele balans te behouden.”
“The journey is the destination!”
Waarom Zuyderwende?
- Deskundig team met ruime ervaring in GGZ;
- Korte wachttijden;
- Persoonlijke aanpak
- Geborgen sfeer;
- Zorg op maat;
- Exclusie criteria
- Evidence based behandelingen
- Multidisciplinaire behandeling;
- Volledig vergoed (buiten eigen risico en verblijf);
- Kwaliteitsstatuut